Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Οι αναρτήσεις ξεκινούν...

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε πως όλοι όσοι επιθυμούν να στείλουν τη δική τους πρόταση για την αφίσα του 2ου Συμποσίου, μπορούν ως διαχειριστές του παρόντος ιστολογίου να το πράξουν από σήμερα.
Η δυνατότητα ανάρτησης μιας φωτογραφίας που υπάρχει σε φάκελο του υπολογιστή σας είναι υπόθεση πολύ λίγων λεπτών. Παρακάτω δύο παραδείγματα μιας τέτοιας δραστηριότητας θα σας βοηθήσουν να κάνετε πραγματικότητα την ανάρτηση της δικής σας πρότασης.
Πρώτα στον  χώρο γραφής που σας οδηγεί ένα κλικ στις λέξεις Νέα Ανάρτηση  αν παρατηρήσετε  το μενού, δίπλα στη λέξη Σύνδεσμος υπάρχει ένα εικονίδιο που παραπέμπει σε προσθήκη εικόνας.

Πηγαίνετε στο μενού Επιλογή αρχείων και κάνετε κλικ.... Ορίζετε την φωτογραφία που θέλετε να αναρτήσετε από το φάκελο που την έχετε ( στις περισσότερες των περιπτώσεων ο φάκελος αυτός έχει τοποθετηθεί από εσάς στις "εικόνες μου" ). Στο παράδειγμά μας η φωτογραφία αποτελεί δράση παιδιών Δημοτικών Σχολείων της Ελευσίνας σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για τη δημιουργία πανιών που θα ανέμιζαν στο "καράβι της ανοχής" των Καμπακώφ.
Μην ξεχάσετε να ζητήσετε τη διαχείριση της ανάρτησης είτε με υποβολή σχολίου στο παρόν ιστολόγιο είτε μέσω υποβολής αντίστοιχου αιτήματος στο μέιλ της Ένωσης.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια επικοινωνήστε με το συνδιαχειριστή σας...

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ Π.Ε.Ε.ΠΟ.ΘΕ



2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ Π.Ε.Ε.ΠΟ.ΘΕ.

Με τον παλμό του Πολιτισμού για ένα ζωντανό σχολείο


Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων (Π.Ε.Ε.ΠΟ.ΘΕ.) μετά το πολύ επιτυχημένο 1ο Πανελλήνιο Συμπόσιό της τον Ιανουάριο του 2010 στην Αθήνα με θέμα «Όταν οι τέχνες συνομιλούν στο σχολείο», όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 500 σύνεδροι και διεξήχθησαν περίπου 40 βιωματικά εργαστήρια και πολλά καλλιτεχνικά δρώμενα, σχεδιάζει την υλοποίηση του 2ου Πανελλήνιου Συμποσίου της με θέμα «Με τον παλμό του Πολιτισμού για ένα ζωντανό σχολείο» στις αρχές Απριλίου 2011 στην Αθήνα. Στόχος μας είναι η προβολή του ζέοντος πολιτισμού στα σχολεία μας ανά την επικράτεια. Για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου καλούνται όλες οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να παρουσιάσουν στο Συμπόσιο επιλεγμένα δείγματα Πολιτιστικών Προγραμμάτων. Την ευθύνη της επιλογής των αντιπροσωπευτικών Πολιτιστικών Προγραμμάτων θα έχουν οι Υπεύθυνοι Πολιτιστικών σε κάθε Διεύθυνση. Το πρόγραμμα του Συμποσίου θα περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες, παρουσιάσεις-εισηγήσεις, εργαστήρια, προβολές ταινιών και  διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα. Αναμένεται ότι μέσα από την ποικιλομορφία του προγράμματος θα αναδειχθεί η πολιτιστική δυναμική της σχολικής δημιουργίας.
            Καλούμε, λοιπόν, όλα τα σχολεία να δώσουν ένα δυναμικό πολιτιστικό παρόν και να βάλουν τη δική τους πολιτιστική ψηφίδα στο Συμπόσιο. Όλες οι σχολικές μονάδες μπορούν να προτείνουν στους μαθητές τους τη δημιουργία ενός εικαστικού έργου, ατομικού ή συλλογικού, οποιασδήποτε μορφής (ζωγραφική, χαρακτικό, κολάζ, φωτογραφία ή άλλο) με θέμα «Ρυθμό και χρώμα θέλει το σχολείο», προκειμένου να δημιουργήσουμε μια εικονική έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων, ανοιχτή σε όλον τον κόσμο μέσω του διαδικτύου. Συγκεκριμένα κάθε σχολική μονάδα καλείται να επιλέξει ένα αντιπροσωπευτικό έργο με το παραπάνω θέμα και με δική της ευθύνη να το αναρτήσει στο ειδικό blog της Π.Ε.Ε.ΠΟ.ΘΕ. http://morfespolitismou.blogspot.com/. Επιτροπή από εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες θα επιλέξει, στη συνέχεια, από το σύνολο των έργων εκείνο που θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία της αφίσας του Συμποσίου.
Το έργο που θα αναρτηθεί στο ιστολόγιο πρέπει να έχει τις εξής προδιαγραφές: Κατακόρυφη διάταξη και όγκο 500KB – 2,5 ΜΒ. Καταληκτική ημερομηνία για την ανάρτηση των έργων στο ιστολόγιο η 23η Δεκεμβρίου 2010. Συγχρόνως με την ανάρτηση του έργου, το σχολείο πρέπει να στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στην Π.Ε.Ε.ΠΟ.ΘΕ. στο οποίο θα αναγράφονται τα παρακάτω στοιχεία: το όνομα του μαθητή δημιουργού ή της δημιουργικής ομάδας, σύντομη περιγραφή του έργου, π.χ. ζωγραφικό έργο με λάδι, το όνομα του σχολείου και τηλέφωνο επικοινωνίας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά με την Π.Ε.Ε.ΠΟ.ΘΕ.
            Με την πίστη ότι το Συμπόσιο μπορεί να συμβάλει στην προώθηση του σύγχρονου δημιουργικού σχολείου που όλοι μας ονειρευόμαστε, αναμένουμε ότι θα στηρίξετε την προσπάθειά μας ενθαρρύνοντας τους μαθητές του σχολείου σας να συμμετάσχουν στην έκθεση.  

  Για την Οργανωτική Επιτροπή
Η Πρόεδρος
Χάρη Αλεξάκη